2018. október 14., vasárnap

A búzafű-kivonat kutatás során gátolta a Hep2 daganatsejtek áttétképző tulajdonságát


A búzafűlé régóta kiegészítője a daganatos betegeknek Hazánkban és külföldön is. Kevés kutatás áll rendelkezésünkre a búzafűlé kiegészítő terápiás hatását illetően, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy valóban eredményes leginkább a mellékhatások csökkentésében, a betegek általános állapotának, életminőségének a javításában. Jelen bejegyzésemben egy igen fontos kutatási eredményt szeretnék megosztani Önnel, ami bizonyítja, hogy a búzafűlé hatásos kiegészítő lehet még a rákos elváltozások esetén is.

Az áttétek komoly nehézségeket támasztanak az orvosok számára, hiszen jelentősen rontják a betegek kilátásait, életminőségét. A kutatók gőzerővel vizsgálnak olyan polifenolokat, melyek antimetasztatikus tulajdonsággal bírnak, azaz gátolják a daganatok áttétképző tulajdonságát. Egy 2018-ban publikált vizsgálat során a búzafű-kivonat antimetasztatikus hatását vették górcső alá.


A kutatás során in vitro (labor, tehát szervezeten kívül) és in silico (szimulációs körülmények) között vizsgálták az ún. MEWG anyag antimetasztatikus hatását (MEWG = metanolos kivonási technikával kapott búzafű-kivonat). A MEWG eredményesnek bizonyult a vizsgálat szerint a metasztázisok kialakításában fontos fehérjék, enzimek kifejeződésének gátlásában: COX-2, VEGF, MMP-9, TIMP-2.

A szakemberek szerint a búzafű-kivonat (MEWG) hatékonyan gátolta a Hep2 daganatsejtek esetében az áttétképző tulajdonságot, valamint az angiogenesis folyamatát (a daganat angiogenesis útján épít ki magának saját érhálózatot, mely biztosítja számára a megfelelő tápanyagellátást és további növekedését) a benne található polifenolok és egyéb összetevők kumulatív hatása révén. 

Hivatkozás:
Shakya G. és mtsi. (2018): Inhibition of metastasis and angiogenesis in Hep-2 cells by wheatgrass extract - an in vitro and in silico approach. Toxicol Mech Methods. 2018 Mar;28(3):205-218. doi: 10.1080/15376516.2017.1388460. Epub 2017 Nov 21.
  
Szeretettel és üdvözlettel,
Pintér Zoltán

További érdekességek a búzafűléről: www.reformgyogyasz.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A búzafű-kivonat kutatás során gátolta a Hep2 daganatsejtek áttétképző tulajdonságát

A búzafűlé régóta kiegészítője a daganatos betegeknek Hazánkban és külföldön is. Kevés kutatás áll rendelkezésünkre a búzafűlé kiegészítő ...